Тркалезна маса – Вештачката интелегенција и уметничкото право

Bо просториите на Универзитетот за  аудиовизуелни уметности ,,Европска Филмска Театарска и Танцова Академија, се одржа тркалезна маса на тема "Вештачка интелигенција и уметничко право"

ЕДНОДНЕВЕН СЕМИНАР НА ТЕМА: “ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА ЗА ИНФОРМАЦИСКАТА БЕЗБЕДНОСТ (СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТА) НА КОМПАНИИТЕ КАКО ВАЖЕН СЕГМЕНТ НА КОРПОРАЦИСКАТА ЗАШТИТА“

АСОЦИЈАЦИЈАТА ЗА КОРПОРАТИВНА БЕЗБЕДНОСТ ОД СКОПЈЕ, ОРГАНИЗИРА ЕДНОДНЕВЕН СЕМИНАР НА ТЕМА: “ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА ЗА ИНФОРМАЦИСКАТА БЕЗБЕДНОСТ (СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТА) НА КОМПАНИИТЕ КАКО ВАЖЕН СЕГМЕНТ НА КОРПОРАЦИСКАТА ЗАШТИТА“

ХРВАТСКИТЕ ДЕНОВИ НА БЕЗБЕДНОСТ (Галерија)

 

ОСНОВАНА АСОЦИЈАЦИЈА НА МЕНАЏЕРИ ЗА КОРПОРАТИВНА БЕЗБЕДНОСТ -  Southeast Europe Corporate Secutity Association (SEECSA), СО СЕДИШТЕ ВО ЗАГРЕБ.
За Претседател е избран проф. д-р Драган Триван, претседател на Српската асоцијација менаџери за корпоративна безбедност до 2020 година, кога претседателството ќе го превземе м-р Ален Остојиќ, претседател на Хрватското здружение менаџери за сигурност. 

Освен наведените како основачи на  SEECSA, како нова регионална асоцијација во светот на сигурноста се и проф. д-р Денис Чалета, претседател на словенечкото здружение на менаџери за сигурност и проф. д-р Атанас Козарев, претседател на македонската асоцијација за корпоративна безбедност. 

SEECSA за водечка цел има  да им овозможи усовршување на менаџерите за сигурност преку интерната академија  Business Security Academy, размена на информации за трендовите на криминал и технологиите и алатките за борба против него, за да се обезбеди поголема сигурност за деловната заедница на Југоисточна Европа. 
Набрзо се очекува придружување и на менаџерие за сигурност на Романија и Бугарија. Како една од првите активности на 

SEECSA  е организирање на конференција од подрачјето на економијат аи сигурнсота во 2019 година во Дубровник. (повеќе на следниот линк: HRVATSKI DANI SIGURNOSTI: Osnovana SEECSA, regionalna asocijacija menadžera korporativne sigurnosti - HUMS