Во организација на Асоцијацијата за корпоративна безбедност на Европски универзитет РМ во Скопје на 17 ноември се одржа еднодневен семинар на тема „Приватните детективи во областа на корпоративната безбедност, кривичната постапка и бизнис разузнавањето„. Целта на семинарот беше создавање услови за непречено користење на услугите на приватните детективи во нашата…
Стручниот собир со меѓународно учество на менаџери за корпоративна безбедност од јавниот и приватниот сектор во Република Србија и земјите во регионот, со цел размена на искуства и примери на добра практика, традиционално и оваа година се одржа на 11.10.2018 година во хотелот Холидеј ин во Белград. Организатори на конференцијата…
Adria Security Summit, leading annual conference and exhibition of the Adriatic region's security industry, will be held at Gospodarsko razstavišče - Ljubljana Exhibition and Convention Centre in Ljubljana, Slovenia, from 12 – 14 September 2018. The Summit will bring together all participants in the supply chain: from manufacturers, distributors, dealers,…
На 19.05.2018 година во Хотелот Парк Резиденс, Скопје, организирана од Асоцијацијата за корпоративна безбеднист и Никоб обезбедување се одржа Четвртата меѓународна научна и стручна конференција на тема: Интегрирана корпоративна безбедност и дигиталните трансформации- Предизвик за академската заедница и модерните корпорации .  Цел на конференцијата беше истражување и размена на инфорамции, практики…
Драги учесници, Задоволство ни е да Ве поканиме да учествувате на Четвртата Меѓународна научна и стручна конференција со наслов: “Интегрирана корпоративна безбедност – Дигитални трансформации како предизвик за академската заедница и модерните корпорацииˮ, која ќе се одржи на 19 мај 2018 година во Скопје, Република Македонија, во организација на Асоцијацијата…
Претседателот на Асоцијацијата за корпоративна безбедност, проф. д-р Атанас Козарев, присуствуваше на петтата меѓународна конференција LEMIMA 2017 која се одржа на 21.aприл 2017 година во Свечената сала на Факултетот за деловни студии и право. Истовремено оваа конференција  беше јубилејна - десетта по ред,  LEMIMA (Law, Economy and Managemet in Modern…
Галерија од настанот во Тиквеш-Кавадарци со Амбасадорот на Република Словенија во Р.Македонија Н.Е проф. д-р Милан Јазбец.
Ни претставува посебно задоволство да Ве поканиме да учествувате на Третата меѓународна научна конференција што ја организира Aсоцијацијата за корпоративна безбедност, владеење на право и човекови прав права „МЕНАЏЕР ЗА КОРПОРАТИВНА БЕЗБЕДНОСТ“ - Скопје
Институтот за студии за корпоративна безбедност - ICS ја организира 8-та меѓународна конференција "Days of Corporate Security". Темата на оваа конференција ќе биде "The new security challenges and their impact on the effective functioning of organizations". Конференцијата ке се одржи од 15 до 16 март 2017 година во Конгресната сала Кристал…