(0 гласови)

ХРВАТСКИТЕ ДЕНОВИ НА БЕЗБЕДНОСТ (Галерија)

 

ОСНОВАНА АСОЦИЈАЦИЈА НА МЕНАЏЕРИ ЗА КОРПОРАТИВНА БЕЗБЕДНОСТ -  Southeast Europe Corporate Secutity Association (SEECSA), СО СЕДИШТЕ ВО ЗАГРЕБ.
За Претседател е избран проф. д-р Драган Триван, претседател на Српската асоцијација менаџери за корпоративна безбедност до 2020 година, кога претседателството ќе го превземе м-р Ален Остојиќ, претседател на Хрватското здружение менаџери за сигурност. 

Освен наведените како основачи на  SEECSA, како нова регионална асоцијација во светот на сигурноста се и проф. д-р Денис Чалета, претседател на словенечкото здружение на менаџери за сигурност и проф. д-р Атанас Козарев, претседател на македонската асоцијација за корпоративна безбедност. 

SEECSA за водечка цел има  да им овозможи усовршување на менаџерите за сигурност преку интерната академија  Business Security Academy, размена на информации за трендовите на криминал и технологиите и алатките за борба против него, за да се обезбеди поголема сигурност за деловната заедница на Југоисточна Европа. 
Набрзо се очекува придружување и на менаџерие за сигурност на Романија и Бугарија. Како една од првите активности на 

SEECSA  е организирање на конференција од подрачјето на економијат аи сигурнсота во 2019 година во Дубровник. (повеќе на следниот линк: HRVATSKI DANI SIGURNOSTI: Osnovana SEECSA, regionalna asocijacija menadžera korporativne sigurnosti - HUMS

 

 

Галерија:

Arrow
Arrow
Slider

Прочитајте 1299 times Последен пат изменето на Вторник, 09 Април 2019 20:10

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.