Асоцијација за Корпоративна Безбедност

За Нас

Асоцијацијата за корпоративна безбедност – Скопје е основана од група ентузијасти од областа на безбедноста, кои во изминатиот период се препознатливи како своевидни протагонисти за развој на корпоративната безбедност во системот на национална безбедност во целина.

Целите на Асоцијацијата се утврдени со Статутот и се фокусирани кон: унапредување на концептот на корпоративната безбедност во Република Македонија; јакнење на професионалната одговорност, интегритет и дигнитет на менаџерите на корпоративната безбедност; промоција на корпоративните безбедносни функции и заштита на човековите слободи и права; инклузија на дипломираните детективи, криминалисти и студентите на универзитетите каде што се изучува теоретски корпоративната безбедност, преку нивно информирање, спроведување на практична настава и обука за нивно вклучување во практичното функционирање на корпоративната безбедност во нашата држава.

Клучни цели

Унапредување на концептот на корпоративната безбедност во Република Северна Македонија

Јакнење на професионалната одговорност, интегритет и дигнитет на менаџерите на корпоративната безбедност

Промоција на корпоративните безбедносни функции и заштита на човековите слободи и права во деловниот свет

Вклучување во активностите на Асоцијацијата на дипломирани, магистрирани и  студентите на универзитетите каде што се изучува теоретски корпоративната безбедност, сајбер безбедноста, здравствената безбедност, приватната безбедност, безбедноста на човечките ресурси, заштитата на личните податоци, владеењето на правото и човековите права (преку нивно информирање за концептот на корпоративната безбедност,  владеење на правото и човековите права, организирање на практична настава и обука и други облици на научно и практично дејствување).

Симпозиум: „Практични предизвици при вршење на увид, со посебен осврт кај сообраќајни несреќи и можни решенија“

Во организација на Здружението на јавни обвинители на РСМ, Здружението за судска медицина и Асоцијацијата за корпоративна безбедност – Скопје, на ден 12.12.2023 година се одржа научен и стручен симпозиум: „Практични предизвици при вршење на увид, со посебен осврт кај сообраќајни несреќи и можни решенија“.

Модератори на Симпозиумот беа проф.д-р Атанас Козарев, Претседател на Асоцијација за корпоративна безбедност – Скопје, Декан на Факултет за правни науки, меѓународни односи и дипломатија, МИТ Универзитет – Скопје и јавен обвинител Спасенка Андонова, Потпретседател на Здружение на јавни обвинители на РСМ.

Настанот свечено го отворија -проф. д-р Александар Станков, Директор на Институтот за судска медицина, криминалистика и медицинска деонтологија, Скопје и м-р Елвин Вели, Претседател на Здружение на јавни обвинители на РСМ.

Импресии

“Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore vim ad prima vivendum consetetur.”

John Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore vim ad prima vivendum consetetur.

Marissa Smith

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore vim ad prima vivendum consetetur.

Larissa Douglas

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore vim ad prima vivendum consetetur.

Ellena Thomas

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore vim ad prima vivendum consetetur.

Mark Smith

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore vim ad prima vivendum consetetur.

Marianna Snow

Нашиот тим

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore temporibus consequuntur, vim ad prima vivendum consetetur. Viderer feugiat at pro, mea aperiam.

Претседател

Marketing Coordinator

UX/UI Designer

Alex Chen

Operations Manager

Последната Конференција

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Email адреса

info@korporativnabezbednost.mk

Телефон за контакт

+389 75 66 11 77